Jag,Ulrika Dufwa, grundare av Kalasponnyn har nästan 30 års erfarenhet av behandlingsarbete som Behandlingsassistent och Platschef på HVB-hem och uppdragsanställd av Uppsala Kommun med framförallt barn och ungdomar i åldern 12-22 år med olika social problematik och neuropsykiatriska diagnoser. Jag har även arbetat på HVB-hem specialiserade på ungdomar med invandrarbakgrund. Jag har oxå arbetat som Coach på Lernia och som Arbetsterapibiträde på ett Dagcenter för funktionsnedsatta personer under ett par år.

Jag är utbildad Barnskötare och Behandlingsassistent, har läst Pedagogik, Psykologi och Ekonomi på Uppsala Universitet och Högskolan i Gävle. Jag har utbildningar i KBT, MI, KASAM och ART och Samtalsterapeut/Coach.

Under våren 2013 läste jag " Användning av häst i vård och socialt arbete" (15 högskolepoäng) på Malmö Högskola. 

Inom ridsporten har jag varit aktiv sen barnsben. Tävlat och tränat både hoppning, dressyr och WE. Drivit inackorderingsstall. Utbildad nivå 1 Instruktör i Centrerad Ridning. Hästar är mitt liv och min själ.

Då jag alltid haft ett stort intresse för människan som helhet, kropp och själ, utbildade jag mig till Cert. Massageterapeut och under några år så drev jag en ryggklinik och ett friskvårdsgym i Stockholm tillsammans med en Naprapat.

Mitt hästintresse är något som har funnits sen tidiga barnsben och jag har haft egna hästar och drivit stall i många år. Jag har alltid varit fascinerad över kommunikationen/samspelet mellan häst och människa och vilka positiva effekter hästen  och samspelet mellan häst/människa har på oss. 

Detta är HELHETEN av mig och det grundade Kalasponnyn!

kalasponnyn läger ponny