Hästarna på gården

Bläsan

BLÄSAN- den perfekta förstahästen

Bläsan är född 1992 och har bott hos oss sen hösten- 08. 

Innan hon kom till oss bodde hon hos sin ägare Hedvig Bolmgren som drev en ponnyridskola och där arbetade hon  som läromästare och alla barnens favorit. 

Hon är en klippa som inte är rädd för något och som älskar att bli ompysslad av barnen. Desto fler flätor desto nöjdare är hon!!!

Bläsan kan ibland vara lite rund och go, det beror dels på att hon har haft 3 föl och dels på att hon älskar mat och morötter!

Ofta när vi är ute på events så möter vi människor som alla har lärt sig att rida på Bläsan och dem tycker alltid att det är lika kul att träffa Bläsan.

Lukas ponnyridning

Lukas - vårt lilla energitroll

Lukas är född 2000 och vi köpte honom i maj 2012. Tidigare har han stått hos ett par barnfamiljer i Stockholm. 

Lukas är en lite känsligare och charmig kille och stjäl oftast de större barnens hjärtan. Med Lukas är det bra om man är lugn och trygg annars blir han osäker på vad man vill. Han har mycket energi och är känslig i munnen trots att han är en shettis.

Sommaren 2012 körde vi in honom vilket han tyckte om och det har visat sig att han älskar att dra vagn.

Han tycker också mycket om att löshoppa och när vi tricktränar honom. 

Det tar lite tid för Lukas att få förtroende för människor, därför rids han bara av de barn som kommer regelbundet hit och rider. Däremot är han en klippa när han jobbar på kalas eller events då vi alltid har med en vuxen som känner honom väl och då kan han slappna av och vara tryggheten själv.

 

Glorius kalasponnyn

GLORIUS- Den vite kungen

Glorius är född 2002 och ägs av Ulrika Dufwa.

Han är kungen på gården och bestämmer i hagen. Han är Polisen på gården som ser till att allt går till som det ska och att att står på rätt plats. Han är en stor herre på 165 cm.

Han och Ulrika tävlar i WE och dressyr. De har haft många framgångsrika år på tävlingsbanorna i WE, flertalet vinster upp till LA WE  och 2.a i Mälarcupen totalt 2016, Klubbmästare WE 2020, 2:a i KM WE 2016, 2019 , 3.a 2017 och Klubbmästare i Dressyr 2016, 2:a KM Dressyr 2020, vunnit Championat UPK WE 2019, Total 3:a Mälarcupen Lag 2020mm

Glorius är en bestämd men väldigt snäll herre med hjärtat på helt rätt ställe. Han tycker om varierat arbete. Man får som ryttare inget gratis utan får kämpa med att få honom motiverad. När man sätter upp ett mindre barn på ryggen är han en klippa och gör inga dumheter utan går lugnt och sakta med dem.  Även pappor brukar tycka om att få sin första ridtur på Glorius.

Glorius älskar oxå att göra konster och kan gå spansk skritt, sätta upp hoven på pallar och man kan stå på hans rygg mm.

Harry Potter- trollkarlen 

Harry Potter är den lilla trollkarlen som förtrollar alla barnen med sin charm och snällhet.

Harry ägs av Lena som kör honom mycket och är snäll att låna ut Harry till oss på Kalasponnyns aktiviteter. Han är född 2006 och är en trygg och snäll shettis. Harry verkar tycka att det är extra roligt att få komma till oss där det händer en hel del spännande saker tillsammans med alla barn.

Här är en bild av honom på ett av våra Halloween-läger då barnen har fått "spöka" ut honom själva!

Yöta- världens bästa Yöta

Yöta är en fjording och C-ponny, vilket gör att hon brukar vara en av de större barnens favorit på lägren. Hon ägs av Elin som är snäll och lånar ut henne till oss på vissa lov. Yöta är Harrys tjej och hon är född 2009. Hon är en lugn och trygg ponny som alltid gör sitt bästa oavsett vilka bus vi hittar på.

Här är hon tillsammans med sin fanclub på ett Påskläger inför en uppvisning för föräldrarna.

BAILA- Hon som dansar

Baila är född 2009 och ägs av Ulrika Dufwa. Hon är en PRE/fullblodskorsning med mycket energi och livsglädje. Baila är inte med i verksamheten utan rids enbart av Ulrika och några andra vuxna pga att hon är en känslig häst och därför "kräver sin ryttare". Baila älskar att göra konster och förutom att hon rids så tränas hon i frihetsdressyr och är ibland med på läger och visar gladeligen upp alla konster hon kan som spansk skritt, buga etc.

I juni 2015 betäcktes hon med PRE-hingsten Granadino och fick ett stoföl La Paloma 30/4-16. Det är spännande och nytt äventyr för henne.

Här är en bild på henne när hon tar sitt dagliga bad i badkaret i hagen (något som irriterar alla som precis stått och gjort rent och fyllt upp badkaret med nytt, fräscht vatten)....

2018 i maj fick Baila dansa vidare till de gröna ängarna. Hon är sååå saknad.

La Paloma - gårdens förstfödda

30/4-2016 var en stor dag på gården. Då föddes Paloma kl 19.10 på kvällen. Allt gick jättebra och fort.

Paloma kommer än så länge att stanna på gården och ridas in om ett par år. Hon charmar alla och hennes bästa lekkompis är Harry Potter!

INDIANA

Indiana som egentligen heter Perle kom till oss i juni 2019.

Hon  är pigg och framåt och jättesnäll och tycker om att hoppa och att tolka med pulka efter sig. Hon är en speciell dam som är både känslig och har bestämda åsikter om saker och ting på samma gång. Som ryttare behöver man vara övertydlig med sina hjälper, bestämd och berömmande. Hon älskar att bli ompysslad.

RAFAEL- den perfekta skolhästen

Rafael är en D-ponny på 147 cm och kom till oss i aug 2016. Han har tidigare jobbat på UPK som lektionshäst i 16 år men med åldern så fick han svårt att hänga med de stora hästarnas tempo och då passade det perfekt att få komma till oss på Kalasponnyn och jobba. 

Rafael är genom snäll och helt fantastisk mot både stora och små barn. Han tar det lite lugnare men är väl skolad att göra alla uppgifterna på rätt sätt. 

Hos oss är han med på både lektioner och har egna medryttare som gärna rider ut på honom, vilket han tycker väldigt mycket om och då piggnar till.

JACKPOT alias Pottan

Född 2008

Världens sötaste fluffboll som skulle ha blivit travponny, men växte och växte så han blev för stor för sin kategori. Lyckligtvis så snubblade vi över honom och har fått låna honom av Mikaela. Han är en väldigt omtyckt kille, som kan vara ett riktigt busfrö oxå. Han gillar att hoppa.

L.A JUNO - Rallyräkan

Född 2008

Juno är ett Gotlandsruss på 130 cm. Han har tidigare ägts av fam Franzén i Norrtälje. Han har tillsammans med Matilda och Gina tävlat framgångsrikt i LA hoppning, P70 Fälttävlan, WE MSV och Dre MSV. VI fick förmånen att köpa honom  i dec-20 till Emilia Dufwa för att hon skulle få utvecklas och tävla ihop med Juno.

Juno är fantastiskt snäll, go och rar och lägger gärna sitt huvud på axeln på en och gosar. Han kan oxå vara superpigg och en riktigt liten rallyräka.