Hästarna på gården

Bläsan

BLÄSAN- den perfekta förstahästen

Bläsan är född 1992 och har bott hos oss sen hösten- 08. 

Innan hon kom till oss bodde hon hos sin ägare Hedvig Bolmgren som drev en ponnyridskola och där arbetade hon  som läromästare och alla barnens favorit. 

Hon är en klippa som inte är rädd för något och som älskar att bli ompysslad av barnen. Desto fler flätor desto nöjdare är hon!!!

Bläsan kan ibland vara lite rund och go, det beror dels på att hon har haft 3 föl och dels på att hon älskar mat och morötter!

Ofta när vi är ute på events så möter vi människor som alla har lärt sig att rida på Bläsan och dem tycker alltid att det är lika kul att träffa Bläsan.

Lukas ponnyridning

Lukas - vårt lilla energitroll

Lukas är född 2000 och vi köpte honom i maj 2012. Tidigare har han stått hos ett par barnfamiljer i Stockholm. 

Lukas är en lite känsligare och charmig kille och stjäl oftast de större barnens hjärtan. Med Lukas är det bra om man är lugn och trygg annars blir han osäker på vad man vill. Han har mycket energi och är känslig i munnen trots att han är en shettis.

Sommaren 2012 körde vi in honom vilket han tyckte om och det har visat sig att han älskar att dra vagn.

Han tycker också mycket om att löshoppa och när vi tricktränar honom. 

Det tar lite tid för Lukas att få förtroende för människor, därför rids han bara av de barn som kommer regelbundet hit och rider. Däremot är han en klippa när han jobbar på kalas eller events då vi alltid har med en vuxen som känner honom väl och då kan han slappna av och vara tryggheten själv.

 

Glorius kalasponnyn

GLORIUS- Den vite kungen

Glorius är född 2002 och ägs av Ulrika Dufwa.

Han är kungen på gården och bestämmer i hagen. Han är en stor herre på 165 cm och är ibland med på läger och vissa lektioner med de större barnen.

Han och Ulrika tävlar i WE och dressyr. 2016 har varit ett framgångsrikt år på tävlingsbanorna i WE, många vinster  och 2.a i Mälarcupen totalt. 2:a i KM WE och Klubbmästare i Dressyr 2016.

Glorius är en bestämd men väldigt snäll herre. Han tycker om varierat arbete. Man får som ryttare inget gratis utan får kämpa lite grann med att få honom motiverad. När man sätter upp ett mindre barn på ryggen är han en klippa och gör inga dumheter utan går lugnt och sakta med dem. 

Glorius älskar oxå att göra konster och kan gå spansk skritt, sätta upp hoven på pallar och man kan stå på hans rygg mm.

Harry Potter- trollkarlen 

Harry Potter är den lilla trollkarlen som förtrollar alla barnen med sin charm och snällhet.

Harry ägs av Lena som kör honom mycket och är snäll att låna ut Harry till oss på Kalasponnyns aktiviteter. Han är född 2006 och är en trygg och snäll shettis. Harry verkar tycka att det är extra roligt att få komma till oss där det händer en hel del spännande saker tillsammans med alla barn.

Här är en bild av honom på ett av våra Halloween-läger då barnen har fått "spöka" ut honom själva!

Yöta- världens bästa Yöta

Yöta är en fjording och C-ponny, vilket gör att hon brukar vara en av de större barnens favorit på lägren. Hon ägs av Elin som är snäll och lånar ut henne till oss på vissa lov. Yöta är Harrys tjej och hon är född 2009. Hon är en lugn och trygg ponny som alltid gör sitt bästa oavsett vilka bus vi hittar på.

Här är hon tillsammans med sin fanclub på ett Påskläger inför en uppvisning för föräldrarna.

BAILA- Hon som dansar

Baila är född 2009 och ägs av Ulrika Dufwa. Hon är en PRE/fullblodskorsning med mycket energi och livsglädje. Baila är inte med i verksamheten utan rids enbart av Ulrika och några andra vuxna pga att hon är en känslig häst och därför "kräver sin ryttare". Baila älskar att göra konster och förutom att hon rids så tränas hon i frihetsdressyr och är ibland med på läger och visar gladeligen upp alla konster hon kan som spansk skritt, buga etc.

I juni 2015 betäcktes hon med PRE-hingsten Granadino och fick ett stoföl La Paloma 30/4-16. Det är spännande och nytt äventyr för henne.

Här är en bild på henne när hon tar sitt dagliga bad i badkaret i hagen (något som irriterar alla som precis stått och gjort rent och fyllt upp badkaret med nytt, fräscht vatten)....

La Paloma - gårdens förstfödda

30/4-2016 var en stor dag på gården. Då föddes Paloma kl 19.10 på kvällen. Allt gick jättebra och fort.

Paloma kommer än så länge att stanna på gården och ridas in om ett par år. Hon charmar alla och hennes bästa lekkompis är Harry Potter!

VITO-  vår vita prins

Vito kom till oss i juni 2016.En Connemara född 2007, D-ponny på 148 cm.

Genast vart han flera barns favorit. Han är pigg och framåt och jättesnäll och älskar att hoppa och gå ut på skogspromenader. Hans bästa kompisar är Lukas och Rafael. I den hagen är han oxå flockledare. 

RAFAEL- den perfekta skolhästen

Rafael är en D-ponny på 147 cm och kom till oss i aug 2016. Han har tidigare jobbat på UPK som lektionshäst i 16 år men med åldern så fick han svårt att hänga med de stora hästarnas tempo och då passade det perfekt att få komma till oss på Kalasponnyn och jobba. 

Rafael är genom snäll och helt fantastisk mot både stora och små barn. Han tar det lite lugnare men är väl skolad att göra alla uppgifterna på rätt sätt. 

Hos oss är han med på både lektioner och har egna medryttare som gärna rider ut på honom, vilket han tycker väldigt mycket om och då piggnar till.