Den långa härliga sommaren tog plötsligt slut...

By / on 22 oktober 2013
kalasponnyn dagläger

I hunnit med så mycket mer på gården än vi trodde vi skulle hinna när våren var i antågande.. kanske för att vi hade förra årets korta och intensiva sommar (som svischade förbi i ett regnoväder och lerbad) i åtanke.

Vi har hunnit med att ha ett par dagläger som har varit helt otroligt roliga och intensiva,,,Vi hade turen att få låna in både Yöta och Harry Potter oxå på lägrena. Barnen har varit jättegulliga allihopa och vi har bara haft ett kort regn under lägerdagarna.. det har pysslats och donats med ponniesarna. Ponniesarna har fått flätor, glitterspray och all sorts pyntning, helt otroligt vilken fantasi en grupp blandat med tjejer och killar i 5-12 års åldern kan ha. Dem har ridit, kört, haft teori, badat grillat och gjort utflykter med ponntesarna. .. Roligast för mig och Tilda var att se att barnen fick en sån fin teamkänsla och gemenskap med varandra under lägerdagarna. Flera fick nya vänner och alla hade en superjust attityd mot varandra då alla är olika gamla och har olika mycket lite erfarenhet, men det var inga problem.Flertalet deltagare har fortsatt komma tillbaka till oss under hösten på privatlektioner, ponnylekis och andra aktiviteter. Jättekul!

I september startade vår första Ponnylekis-grupp bestående av 3 barn + föräldrar som oxå har blivit delaktiga i hästsköteriet och pysslandet. Gruppen har varit jätteduktiga och både ridit i skritt och trav( med de mer eller mindre spänstiga föräldrarna vid hästens sida).. Sista gången fikade vi och tog en åktur med Bläsan och vagnen, vilket var en uppskattad aktivitet. Den här gruppen kommer att fortsätta vidare på lördagar även i höst och vinter med undantg för snöstorm och oväder :-)

Vi har haft några Ponnypysseldagar då familjer har kommit ut till oss och fikat/grillat korv och barnen har fått vara med och pyssla, göra iordning Lukas och Bläsan för ponnyridning och körning. Även denna aktivitet har varit väldigt trevlig och många härliga familjer med mycket skratt och humor har förgyllt våra dagar. Nu tar vi en paus med Ponnypysslet tills snön har kommit då vi kan ta fram vår släde och köra härliga snöturer :-)

Sen kom hösten men dunder och brak och sprakande färger i träden och då passade vi på att göra en långtur med alla hästar i stallet , ridna eller körda, barn, föräldrar ut i skogen med packade väskor fyllda med choklad och ostmackor,, Vi fick en härlig dag i skogen och tappra försök att hitta kantareller misslyckades totalt då vi insåg att det bara fanns falska kantareller kvar.. Det gav oss i alla fall en massa skratt och glädje och vi vände hemåt glada, nöjda men trötta och UTAN kantareller :-)

I antågande är nu Dagläger på Höslov och Jullov, lite julaktiviteter mm.. Håll utkik på hemsidan om ni vill vara med :-)

Nedan kommaer ett bildspel med härliga bilder från Kalasponnyns aktiviteter :-)