En salig blandning av tivoli, indianer , skattjakter & dagläger...

By / on 24 juni 2013
barnkalas uppsala

Nu  är det verkligen full fart hos oss på Kalasponnyn.

Jag fick frågan häromdagen av en flicka på 15 år varför jag inte bloggade om Kalasponniesarna (hon tyckte nog jag var lite omodern :-)). till hennes stora glädje så svarade jag " att just nu har jag verkligen inte tid" (och lite omodern är jag nog allt..) men jag lovade att försöka göra det oftare ... och hon erbjöd sig snällt att hjälpa mig om jag behövde hjälp (hon förstod nog att jag inte var så bra på det...) men men nu så "here it comes":

Hos oss på Kalasponnyn har de sista 3 veckorna varit smått hysteriskt men så fantastiskt roligt har vi haft allihopa; Jag , Tilda och Tessan och givetvis har vi mycket att tacka våra enormt fantastiska ponniesar Bläsan och Lukas som nu oxå har fått förstärkning av Harry Potter, en 7-årig Shetlandsponny som ägs av Lena men som gärna lånar ut honom till oss och alla barn.

Harry P är en jättesnäll kille med barnen men en riktig buse i hagen.. Han älskar att leka tagare med de andra och sätter gärna igång de andra till bus, men oxå till Bläsans stora förfäran. Hon tycker det är som trevligast om alla hästarna håller sig på sin plats så hon kan äta i lugn och ro... Efter ett par dagars bus och lek så tröttnade hon och tog saken i egna händer och gick ur hagen och knallade iväg 500m till "Pelles hage" (som vi kallar den) där de "stora grabbarna" bor (Lilleman och Lasse). Där flyttade hon in istället och blev superbrunstig.... Ja ja.. så kan det gå :-)

Det har varit en salig blandning med jättetrevliga barnkalas både hos oss och hemma hos barnen i deras trädgård  blandat med att vi har varit ute på två större events; Skyttorpsdagarna som var en hit då solen strålade och det var en massa barn som besökte oss. Bläsan och Lukas älskar verkligen att vara ute och jobba så... Nästan 7 timmar var vi där men givetvis fick de pausa i en provisorisk hage där de serverades vatten och mat och härligt gräs...

Midsommarhelgen startade med att Bläsan och Lukas fick dra oss alla på vagn till byns traditionella midsommarfirande då inte bondens traktor med skrinda gick i år :-) Detta klarade de givetvis galant och gjorde en snygg entré.. Midsommardagen var vi iväg till Björkvallens firande med tivoli och dragkamp...Vi fick en toppenbra plats på fotbollsplanen alldeles intill entrén.. Till många barns förtjusning var underlaget så pass bra så att Bläsan både kunde trava och ett par gånger tog vi en galopp med vagnen :-)

På ett av kalasen vi var ute på häromveckan hade föräldrarna byggt ett indiantält och alla barnen var småindianer... Ni skulle ha sett deras miner när vi överraskade dem med att komma in på gården med Bläsan... Vi fick många intressanta frågor som " är det en riktig indianhäst" mm.. Det var ett så otroligt trevligt och välordnat kalas som gav oss inspiration att åka hem och bygga ett eget indiantält... he he... 

Vår kalasbod har oxå hunnit anlänt och all tid som är över spenderar vi med att renovera och fixa i den och i stallena :-)

Idag startade vårat Sommardagläger 2013 med ponnypyssel och ridning och körning... Det var en varm dag så medan vi väntade på glöden i grillen för hamburgarna så fick alla barn ta sig ett välbehövligt dopp i poolen :-) Vid avslutningsfikat för dagen var de trötta men nöjda och de hade alla lärt sig lite nya saker idag som, ridvägar, putsa träns, fått prova att köra vagn och lite av hästens anatomi :-)

Det är bara att konstatera att jag har det bästa jobbet man kan tänka sig!

Stort tack till Tilda och Tessan som förgyller mina dagar med deras härliga humor och barnsliga uppsåt :-)

Nu är det natti natti inför en ny spännande dag med lägerbarnen//Ulrika

 

 

ponnyridning uppsala