Från 0 till 100 med ett leende på läpparna...

By / on 2 juni 2013

Japp, så kom maj igen...och så helt plötsligt var maj förbi... Det är väl ändå ganska underligt att just maj är den månad som går allra fortast på hela året :-) Maj är ju den vackrast och finaste månaden av dem alla... och här på våran gård kändes det just som maj i år gick på snabbspolning..

Idag när jag var på Kick off med ett gäng fantastiska och kreativa kvinnor i ett nätverk som jag tillhör och vi som bäst checkade av de mål för våra företag som vi hade satt upp i februari, så slog det mig helt plötsligt... DET ÄR JUNI NU... det var ju april typ igår...och vart tog då maj vägen...så börjar jag tänka efter vad som har hänt här under maj...hmm.. 

Tilda och jag har med gemensamma krafter (men mest Tilda för jag har fått springa på massa trevliga möten och sköta lite administartion oxå)  gått igenom alla sommarhagar och även vinterhagarna, kollat staket, dragit ris, mockat och eldat och eldat... Emellanåt har vi fått lite hjälp av Tessan, Sabrina och Isabelle när de har varit lediga.. Vi har dränerat alla vinterhagarnas in/utsläpp och lite till runt ridbanan och sen har vi eldat lite till i tunnan...Städat, putsat och röjt i plommonallén och eldat.. Vi har byggt lite nya hinder, och  en bro (somliga som vi inte nämner namn på tror det är en flotte till nästa översvämning) och sen har vi eldat lite mer skräp...(Våra grannar frågade häromdagen om jag har någon slags eldningmani...he he...) 

Poolen är rengjord och fylld och premiärbadad i, och min älskade Pelle snickrade snabbt ihop en underbar altan medans jag snickrade och gav lekstugan en ny skepnad :-) starkt påhejade av våra fantastiska barn ... Någonstans i allt detta har vi hunnit  med en massa skojiga saker som dagisbesök, ridlektioner,barnkalasande och bokat in sommarens aktiviteter med kalas , ponnypyssel-läger, event mm mm. Till allt detta hör en massa administrativt arbete (läs mindre roligt arbete men ack så nödvändigt) som bokföring, bekräftelser, avtal, tillstånd mm..

På det har jag hunnit vara 3 underbart spännande dagar tillsammans med fantastiska människor i Malmö på utbildning i Hästunderstött Förändringsarbete och i fredags fick jag in min sista rapport om Hästmannaskap och Markarbete och har därmed tagit 15 högskolepoäng i Hästunderstött Förändringsarbete... Jihaooo!!!!

Det som förundrar mig mest är att vi dessutom har hunnit med att rida varje morgon och dricka kaffe oxå.  Tilda och jag har nog förbrukat sisådär 8-10 koppar om dagen... 

Det mest magiska med allt det här är, att på något sätt så skapas det tid och utrymme för tanke och reflektion i allt det här arbetet och det jag verkligen har känt så starkt vid flera tillfällen den senaste månaden (dvs MAJ) är hur otroligt tacksam jag är för att jag får leva det livet jag gör och att jag har tagit möjligheten att förverkliga och bygga upp en dröm och vision som jag haft länge.. Att kunna få leverera kärlek,glädje, omsorg och kommunikation i samspelet människa och häst ( och lite vår hund Kajsa förstås) till barn och ungdomar och att det faktiskt är mitt arbete. Att jag är lyckligt lottad som har helt fantastiska människor och djur runtomkring som gör det möjligt att vara där jag är idag. Det är så fantastiskt spännande och givande att få bygga upp ett företag som  Kalasponnyn.se. Alla dem jag träffar och som får ta del av våra små glädjespridare Lukas och Bläsan gör att jag får mer energi och kraft att fortsätta bygga upp vår gård och verksamhet,,

Nåväl, slut på reflektionstid och predikan om hur underbart livet är... Med ett stort leende på läpparna så knallar jag, Tilda och kalasponniesarna in i  Juni och det innebär att sommarhästarna anländer en efter en.. Lilleman var först på plats igår och gjorde en fin entré i flocken..Barnkalasen drar igång med stor glädje och kalasande både här på gården och hemma hos barnen... Tessan slutar skolan och kommer också att vara med som ledare på Dagläger med ponnypyssel, bus och lek och körning/ridning 24-26/6 och vi ska ut på en hel del roliga evenemang och uppdrag ex. Skyttorpsdagen och Björkvallens midsommarfirande. 

Emellan det så ska vi självklart på de stora hästarna, testa nya hindrena, dricker kaffe och reflekterar på altanen... och ta oss ett dopp då och då :-)

 Med det avslutar jag kvällen och säger godnatt med den bilden som jag kommer att se från vårt sovrumsfönster imorgon bitti kl 6.30 :-D