OM oss


OM OSS:

Vi är en familj som bor på Henriksbergs Gård, Fullerö.


Jag, Ulrika Dufwa är utbildad i HUT och CR (Centrerad Ridning), har arbetat på HVB-hem både som platschef och som behandlingsassistent. Listan på utbildningar inom Psykiatri, Pedagogik, Ridning och HUT är lång. Dessutom har jag drivit flera inackorderingsstall, tävlat både hoppning, dressyr och WE på MSV nivå. I dag har jag min fina trotjänare Glorius som jag tälar MSV WE på.


År 2011 grundades Kalasponnyn med visionen att med hjälp av hästen sprida Kärlek, Glädje och Omsorg. Jag startade med Barnkalas på gården och ridlektioner i smågrupper. Verksamheten ökade, ponnyantalet ökade och vi började ha dagläger, medryttare etc. Jag började ta emot ungdomar via socialtjänsten i Uppsala som hade olika neuropsykistriska diagnoser och flera var "hemmasittare". Hos mig och hästarna fick dem ett "liv" igen, dem fick självkänsla, blev sedda etc..


Under tiden insåg jag oxå vilken möjlighet till kommunikation hästen ger. Både genom att lära sig hästars "språk" och genom Hästen hjälpa människor som normalt inte kommunicerar mycket, ATT kommunicera.


Jag hoppas att jag tillsammans med ponniesarna ska komma att sprida mer kärlek, omsorg och kommunikation ett tag framöver.


Min dotter Emilia är med och hjälper till mycket i verksamheten. Hon tävlar idag framgångsrikt i hoppning, dressyr,WE och fälttävlan.


Min sambo Pelle han fixar en massa praktiskt på gården, som tex köra fram höbalar, laga saker, ta ut och in hästar och fodra dem.