Kalasponnyns Ridskola

KALASPONNYNS RIDSKOLA-

för ALLA barn i små grupper


På Kalasponnyns ridskola får barnen pyssla med hästarna och rida. Vi tycker att det är viktigt att få ett bra första möte med ponniesarna, därför har vi små grupper så alla kan få ut så mycket som möjligt av ridskolan!


Hos oss rider ditt barn  lektioner i små grupper på 3-6 st barn/gång.

På ridskolan behöver barnet ha en vuxen med sig. Den vuxna behöver inte vara hästvan, utan får vägledning o lär sig oxå att borsta och sadla/tränsa hästarna.


Ålder:

Ridgrupperna är för barn mellan 3-12 år och eftersom våra ponniesar är små shettisar så är maxvikten 50kg och maxlängd ca 155 cm.


Ridlektionen:

Vi tror på att kombinera ridning och kontakten mellan ponnyn och barnet därför är våra lektioner 45 min varav 15 min ägnas åt att göra iordning/ta av ponnyn sadel och träns och borsta och ca 30 min ridning. I de mer avancerade grupperna är ridtiden ca 40 min.


Vi varierar mellan att rida på ridbanan, där lär vi barnen grunderna i dressyr, hoppning och vi använder många hinder från grenen WE (Working Equitation) då det blir ett enkelt och pedagogiskt sätt att lära sig på Ibland rider vi barbacka. Var tredje gång rider vi ut i naturen.


Nivåer:

Från nybörjare till mer erfarna indelade i olika gruppnivåer.


Nybörjare kräver att en vuxen är med och leder, dock behöver ej den vuxna hästerfarenhet utan vi guidar och lär dem vart eftersom.


Ridtermin:

Redan startade grupper startar V.9/10 på våren och V 33/34 på hösten med lov V.44Anmälan:

Vi tar emot intresseanmälan fortlöpande och startar upp grupper så fort vi har en full grupp.


Kostnad:

Terminsavgiften beror på antal ggr/termin. Kostnaden kan delas upp på 2 betaltillfällen.